Bechtle Direct Eindhoven

Dynamisch werken, met gevoel van thuis en buiten

Mail me!
Dhr. Jean-Paul Bierens
Algemeen Directeur Bechtle direct b.v.

" Véronique heeft de perfecte omgeving weten te creëren welke aansluit bij onze cultuur en waar onze medewerkers kunnen presteren en ontspannen. "

lr-bechtle-10

Dynamisch werken, met gevoel van thuis en buiten

Voor het relatief jonge team van de Nederlandse vestiging van IT-leverancier Bechtle is een informele sfeer gecreëerd in open, inspirerende ruimten waar ontmoeting en creativiteit worden gefaciliteerd Bechtle greep de...

lr-bechtle-21
lr-bechtle-20
lr-bechtle-16
lr-bechtle-29
lr-bechtle-9
lr-bechtle-8
lr-bechtle-19
lr-bechtle-24
lr-bechtle-25
lr-bechtle-32
lr-bechtle-23
lr-bechtle-22
lr-bechtle-33
lr-bechtle-39
lr-bechtle-18
lr-bechtle-15
lr-bechtle-28
lr-bechtle-12
lr-bechtle-36
lr-bechtle-31
lr-bechtle-30
lr-bechtle-14
lr-bechtle-34
lr-bechtle-37
lr-bechtle-11
lr-bechtle-35
lr-bechtle-2
lr-bechtle-1
lr-bechtle-4
lr-bechtle-5
lr-bechtle-6

Voor het relatief jonge team van de Nederlandse vestiging van IT-leverancier Bechtle is een informele sfeer gecreëerd in open, inspirerende ruimten waar ontmoeting en creativiteit worden gefaciliteerd

Bechtle greep de kantooruitbreiding van 1 naar 4 verdiepingen aan voor een totale renovatie van het interieur. Het concept, geformuleerd als basis voor dit interieurontwerp, draait om dynamisch werken (beweging), je thuis voelen (warmte) en buiten leven (transparantie). Het ontwerp komt daarmee volledig tegemoet aan de wensen van een modern bedrijf waar het gemakkelijk binnenlopen is.

Een bijna letterlijke vertaling van het dynamisch werken zijn de hardlooptracks die de verdiepingen met elkaar verbinden en looproutes aangeven. Ook de variatie in activiteit gerelateerde werkplekken in het open kantoorgedeelte verhoogt de dynamiek. De zelf in te delen creatieve ruimte, voor onder meer salesmeetings, daagt uit tot een actieve houding door verschillende verplaatsbare zit- en sta-elementen en kleine tribunes.

De toepassing van hout en stoffen in warme groen- en paarstinten en de mogelijkheid om in treincoupés samen of geconcentreerd alleen te werken, zorgen ervoor dat medewerkers zich thuis voelen. De naast het bedrijfsrestaurant gevestigde gamecorner met mogelijkheden voor gamen, dart en tafelvoetbal versterkt het gevoel van die thuisbasis.

De ruimtelijke indeling op elke verdieping is gericht op de verbinding met de buitenomgeving. Daarnaast geeft het gebruik van natuurlijke materialen en planten het gevoel van buiten leven. Je waant je op een caféterras in het bedrijfsrestaurant met plantenwand en grote raampartijen naar het dakterras.

Projectinformatie

Locatie

Meerenakkerplein Eindhoven

Omvang

1983m2

Realisatie

juni 2016

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Daverveld Advies
Profinn
2902 Reclame
Van Lith