BG.legal, 's-Hertogenbosch

Moderne representatieve locatie als start van nieuw tijdperk

Mail me!
Mevr. Nan de Graaf
Financial controller & projectleider verhuizing

" Véronique heeft ons op zeer plezierige wijze gestuurd tijdens het maken van het inrichtingsplan. Elk bestaand en nieuw meubelstuk was op tekening aangegeven, waardoor de verhuizing soepel verliep. "

Topperprojecten-BG.legal 005

Moderne representatieve locatie als start van nieuw tijdperk

Met de verhuizing naar ’s-Hertogenbosch brak voor BG.legal, voorheen Bogaerts & Groenen Advocaten, een nieuw tijdperk aan. De organisatie kreeg niet alleen een verandering in naam en huisstijl, ook was...

Topperprojecten-BG.legal 017
Topperprojecten-BG.legal 015
Topperprojecten-BG.legal -016
Topperprojecten-BG.legal 006
Topperprojecten-BG.legal 018
Topperprojecten-BG.legal 011
Topperprojecten-BG.legal 010
Topperprojecten-BG.legal 012
Topperprojecten-BG.legal 013
Topperprojecten-BG.legal 009
Topperprojecten-BG.legal -007
Topperprojecten-BG.legal 2
Topperprojecten-BG.legal 001
Topperprojecten-BG.legal 003
Topperprojecten-BG.legal 014
Topperprojecten-BG.legal 3
Topperprojecten-BG.legal 004
Topperprojecten-BG.legal 002
Topperprojecten-BG.legal 1

Met de verhuizing naar ’s-Hertogenbosch brak voor BG.legal, voorheen Bogaerts & Groenen Advocaten, een nieuw tijdperk aan. De organisatie kreeg niet alleen een verandering in naam en huisstijl, ook was er met het oog op de toekomst, behoefte aan meer flexwerken. Nog voor de locatie van de nieuwe vestiging bekend was, startte Véronique Topper met de inspiratiesessie waarin medewerkers zich verdiepen in de verschillende werkvormen. Ook in deze voor Topperprojecten nieuwe branche waarin privacy van de cliënten belangrijk is, blijkt deze aanpak te werken. De behoefte aan ruimte voor verwerken, overleg, samenwerken, afzonderen en ontmoeten werd tijdens de inspiratiesessie helder en resulteerde in een duidelijk vlekkenplan. Een concept waarin een scheiding tussen een representatieve front office voor ontvangst en een meer dynamische back office voor interne interactie.

De uitwerking van het concept paste perfect bij de keuze voor een verdieping in het op een A-locatie gelegen Brand-Loyalty gebouw. Resultaat is een representatieve verdieping met de allure van een modern en professioneel advocatenkantoor. Het transparante kantoor heeft een mix van eenpersoonskamers voor concentratie en een meer open gedeelde werkruimte voor meer communicatie op de werkvloer. Hiermee maakt BG.legal de stap in een nieuw tijdperk, passend bij de aangescherpte focus.

Gebruik van zwarte kozijnen, stoere houten eiken deuren, vloerbedekking in verzadigde bruin- en geeltinten en afbeeldingen van moderne architectuur zorgt voor een industriële en toch warme uitstraling. Om voldoende lichtinval te realiseren, hebben zowel de werkkamers aan de buitengevel als de in het midden gelegen overlegruimtes relatief veel glas, zeker gezien de branche waarin BG.legal opereert. Komend vanuit de lift of het trappenhuis in de kern van het gebouw, betreden cliënten de lichte ontvangst die oogt als een pleintje. Aan de andere kant van de verdieping waar cliënten in principe niet komen, is een open centrale ontmoetingsruimte gecreëerd. Medewerkers ontmoeten elkaar hier voor informeel overleg, lunch en andere interne bijeenkomsten.

Projectinformatie

Locatie

Lekkerbeetjenstraat 6, ‘s-Hertogenbosch

Realisatie

april 2019

Omvang

770 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Ton Projectstoffering
Verbeek en Rinzema
Ceka Office Group
Flo en Zo
JA-reclame