BSO Bibit Tilburg

Co-creatie zorgt voor spetterend resultaat

Mail me!
Mw. Kim Nouwens
Studio Zoet & Zuur

" Bij BSO Bibit hebben Véronique en ik wederom als een TOP team samengewerkt. Zij als interieur ontwerper en ik als projectleider. Samen hebben we een fantastisch nieuwe omgeving gecreëerd waar de kinderen, medewerkers en ik trots op zijn. "

bso Bibit Tilburg11

Co-creatie zorgt voor spetterend resultaat

De herinrichting van de buitenschoolse opvang van basisschool Bibit is een mooie co-creatie van interieur ontwerper Véronique Topper en Kim Nouwens in de rol van projectleider. Zij werkten samen om...

bso Bibit Tilburg34
bso Bibit Tilburg23
bso Bibit Tilburg9
bso Bibit Tilburg 4
bso Bibit Tilburg17
bso Bibit Tilburg14
bso Bibit Tilburg18
bso Bibit Tilburg16
bso Bibit Tilburg13
bso Bibit Tilburg31
bso Bibit Tilburg32
bso Bibit Tilburg12
bso Bibit Tilburg26
bso Bibit Tilburg22
bso Bibit Tilburg13
bso Bibit Tilburg24
bso Bibit Tilburg15
bso Bibit Tilburg7
bso Bibit Tilburg19
bso Bibit Tilburg20
bso Bibit Tilburg8
bso Bibit Tilburg21
bso Bibit Tilburg25
bso Bibit Tilburg 2
bso Bibit Tilburg28
bso Bibit Tilburg33
bso Bibit Tilburg 3
bso Bibit Tilburg29
bso Bibit Tilburg30
bso Bibit Tilburg 1
bso Bibit Tilburg27

De herinrichting van de buitenschoolse opvang van basisschool Bibit is een mooie co-creatie van interieur ontwerper Véronique Topper en Kim Nouwens in de rol van projectleider. Zij werkten samen om door de combinatie van interieur ontwerp en praktische kennis van buitenschoolse opvang tot een verbetering te komen van deze verouderde BSO. Er zijn verschillende multifunctionele ruimtes gecreëerd, waar de kinderen kunnen spelen en ontspannen zoals ze gewend zijn in hun vrije tijd.

Als kinderen nu vanuit schoolse sfeer van basisschool Bibit komen binnenlopen bij de BSO in hetzelfde gebouw, komen zij direct in de tot centrale leefkeuken omgebouwde gang. Daar kunnen ze aanschuiven aan lange tafels om iets te eten of te drinken en even bij te komen van hun schooldag. Deze ruimte kreeg een frisse nieuwe look in lijn met de nieuwe huiskamer en het atelier.

De nieuwe huiskamer is gecreëerd door twee ruimtes samen te voegen, waardoor er voor de kleinsten nu diverse plekjes zijn om met leeftijdsgenootjes te spelen, te gamen of te relaxen. De rustige sfeer is ontstaan door een palet van warme verzadigde kleuren, ronde vormen en gebruik van zachte materialen en houtprints. De keuze van kleur en materiaal komt voort uit een gezamenlijke zoektocht naar een alternatief voor de schoolse uitstraling, waardoor de ruimte meer lijkt op thuis.

Blikvanger van het project is het tot atelier omgebouwde handvaardigheidslokaal. Sfeerbepalers zijn hier de wandvullende kast voor de materialen en de vloer met verfspetters die duidelijk maken dat kinderen hier creatief ‘los kunnen gaan’, geheel in lijn met de slogan van BSO Bibit: “In ieder kind schuilt een kunstenaar”.
Deze vloer is een sprekend voorbeeld hoe een goede co-creatie tot de beste resultaten leidt. Startend met het initiële idee van Véronique om met een print op een vinylvloer de suggestie te wekken van een vloer met verfspetters. Waarna Kim zorgde dat dit idee als een betonvloer met echte verfspetters is uitgevoerd.

Project informatie

Locatie

Reeshof, Tilburg

Realisatie

Oktober 2018

Omvang

250 m2

Fotografie

Leonie Voets