Cosun Innovation Center, Dinteloord

Moderne R&D ontmoetingsplaats voor aardappel en suikerbiet

Mail me!
Dhr. Coen de Haas
Projectleider bouw Cosun Innovation Center

" De ruimte is gastvrij, professioneel en warm ingericht. Véronique vertaalde ons doel in het interieur: de innovatiekracht van Royal Cosun versterken. "

Topperprojecten-Cosun1

Moderne R&D ontmoetingsplaats voor aardappel en suikerbiet

Cosun Innovation Center, R&D centrum van het agro-industriële concern Royal Cosun, is een ontmoetingsplaats voor medewerkers, externe wetenschappers, studenten, leveranciers en klanten voor een bijeenkomst of om er samen te...

Topperprojecten-Cosun3
Topperprojecten-Cosun22
Topperprojecten-Cosun34
Topperprojecten-Cosun2
Topperprojecten-Cosun4
Topperprojecten-Cosun10
Topperprojecten-Cosun9
Topperprojecten-Cosun12
Topperprojecten-Cosun5
Topperprojecten-Cosun8
Topperprojecten-Cosun7
Topperprojecten-Cosun6
Topperprojecten-Cosun35
Topperprojecten-Cosun36
Topperprojecten-Cosun13
Topperprojecten-Cosun38
Topperprojecten-Cosun39
Topperprojecten-Cosun40
Topperprojecten-Cosun14
Topperprojecten-Cosun37
Topperprojecten-Cosun43
Topperprojecten-Cosun42
Topperprojecten-Cosun30
Topperprojecten-Cosun24
Topperprojecten-Cosun18
Topperprojecten-Cosun31
Topperprojecten Cosun41
Topperprojecten-Cosun25
Topperprojecten-Cosun26
Topperprojecten-Cosun16
Topperprojecten-Cosun15
Topperprojecten-Cosun33
Topperprojecten-Cosun21
Topperprojecten-Cosun28
Topperprojecten-Cosun29
Topperprojecten-Cosun19
Topperprojecten-Cosun20
Topperprojecten-Cosun27
Topperprojecten-Cosun32
Topperprojecten-Cosun17
Topperprojecten Cosun11

Cosun Innovation Center, R&D centrum van het agro-industriële concern Royal Cosun, is een ontmoetingsplaats voor medewerkers, externe wetenschappers, studenten, leveranciers en klanten voor een bijeenkomst of om er samen te werken. In juli 2017 nam Royal Cosun het nieuwe R&D centrum in de landelijke omgeving van Dinteloord in gebruik. Een gebouw naar ontwerp van Ector Hoogstad Architecten. In het interieurontwerp sloot Topper ontwerp & projecten aan op hun ontwerpprincipes.

Bij de nieuwbouw van het innovatiecentrum hechtte het management van Cosun grote waarde aan het welbevinden van de gebruikers. Gedurende het tweejarig traject was de werkgroep met gebruikers daarom sterk bepalend in de uiteindelijke interieurkeuze. Grootste aandachtspunt bij de toekomstig gebruikers was werken in een te modern en strak gebouw. Door in het concept gebruik te maken van structuren geïnspireerd op de agrarische industrie en de grondstoffen, verzadigde kleuren, hout, biobased materialen en het creëren van zones is een werkomgeving ontstaan die hun bedenkingen volledig ontkracht.

De overgang naar het werken in een open werkomgeving (akoestiek, hygiëne en werkconcentratie) was een ander belangrijk aandachtspunt voor de gebruikers. Met deze activiteit gerelateerde werkomgeving is een mix aan type werkplekken gecreëerd waarmee voor iedereen en elke werkvorm een juiste plek te vinden is. Iedere afdeling heeft een eigen ankerpunt in het kantoorgedeelte. Met een afdelingskast die door uitgekiende positionering ook geborgenheid en rust op de werkplekken biedt. Vier kleurtinten geven gebruikszones aan: entree (rood, hospitality), pantry’s (geel, relaxen), werkplekken (groen en blauw, concentratie en overleg).

Projectinformatie

Locatie

Cosun Innovation Center, Dinteloord

Omvang

6.800 m2

Realisatie

juli 2017

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Bouwconsortium Hurks
Gispen
Studio Jan