GEA Refrigeration Netherlands N.V.

Speelse combinatie geconcentreerd werken en (in)formeel ontmoeten

Mail me!
Dhr. Patrick Gmelig
Senior Director Business Relationship Management GEA

" Met optimaal gebruik van de middelen en mogelijkheden is een niet-typische kantoorsfeer gecreëerd die past bij onze ICT-organisatie. De geslaagde vertaling van de wens tot een functioneel zakelijke en toch huiselijke kantooromgeving hadden we zelf niet kunnen doen. "

Topperprojecten GEA 26

Speelse combinatie geconcentreerd werken en (in)formeel ontmoeten

Dé uitdaging bij de verhuizing van de businessunit IT van GEA naar een ander pand was het verenigen van ontmoetingsplekken voor overleg of brainstorm met werkplekken voor geconcentreerd werk in...

Topperprojecten GEA 2
Topperprojecten GEA 5
Topperprojecten GEA 25
Topperprojecten GEA 10
Topperprojecten GEA 11
Topperprojecten GEA 12
Topperprojecten GEA 22
Topperprojecten GEA 4
Topperprojecten GEA 15
Topperprojecten GEA 3
Topperprojecten GEA 13
Topperprojecten GEA 6
Topperprojecten GEA 17
Topperprojecten GEA 16
Topperprojecten GEA 18
Topperprojecten GEA 9
Topperprojecten GEA 8
Topperprojecten GEA 20
Topperprojecten GEA 27
Topperprojecten GEA 21

Dé uitdaging bij de verhuizing van de businessunit IT van GEA naar een ander pand was het verenigen van ontmoetingsplekken voor overleg of brainstorm met werkplekken voor geconcentreerd werk in 1 open kantoor.

Bij binnenkomst kijk je tegen de glazen pui van managementkamers aan met uitzicht op de prachtige groene omgeving. Wanneer beschikbaar kan iedere medewerker van deze kamers voor overleg gebruikmaken. Lopend richting de andere zijde van de verdieping valt het oog meteen op de brainstormhoek. Een hoek van glazen wanden midden op de verdieping, met een internationale fotoprint in perforatiefolie waardoor het transparant blijft. Aan de binnenkant de mogelijkheid voor het beschrijven van het glas.

Iedere afdeling heeft een eigen zone. De halfhoge kasten zorgen voor geborgenheid op de werkplekken. Plekken voor gezamenlijk overleg en belcellen voor geconcentreerd werken zijn voor iedereen in de nabijheid. Ontspanning gebeurt centraal in de ruimte bij de pantry, met als eye-catcher een originele tafeltennis-wedstrijdtafel die zeer regelmatig gebruikt wordt.

Het vloerplan markeert de verschillende activiteitenzones op originele wijze. Dit ontwerp accentueert de vorm van het gebouw en maakt de knik in het midden tot het hart van de organisatie. Door gebruik te maken van de zakelijke kleuren zwart en blauw, industriële accenten en hout heeft Véronique Topper een werkomgeving gecreëerd waar de IT-ers zich comfortabel bij voelen.

Projectinformatie

Locatie

Hambakenwetering 5, 's-Hertogenbosch

Realisatie

mei 2017

Omvang

800 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

H&R (Martin Ritter)
TON Projectstoffering
Ceka Office Group
Verbeek en Rinzema
JA! reclame