Accolade Zorg De Wijngaard

Elkaar ‘buiten’ ontmoeten op het plein

Mail me!
Dhr. Tsjerk Dijkstra
projectleider AccoladeZorg

" Véronique vertaalde onze visie in een ontwerp dat het hart van velen raakte. Daarnaast zorgde ze voor een uitstekende procesbegeleiding en bewaking van haar concept. "

img_3796x

Elkaar ‘buiten’ ontmoeten op het plein

Met de renovatie van de donkere, weinig uitnodigende centrale hal van locatie De Wijngaard van zorginstelling Accolade Zorg is een lichte en levendige ontmoetingsplek ontstaan voor bewoners en bezoekers Toen...

20160718_135845_resizedx
de-wijngaard-e
de-wijngaard-a
De Wijngaard
img_3436
img_3788
de-wijngaard-b
img_3402
20160718-dsc_9787
de-wijngaard-b

Met de renovatie van de donkere, weinig uitnodigende centrale hal van locatie De Wijngaard van zorginstelling Accolade Zorg is een lichte en levendige ontmoetingsplek ontstaan voor bewoners en bezoekers

Toen Accolade Zorg het plan hervatte om de entree van De Wijngaard in Bosch en Duin te renoveren, greep ze terug naar het schetsontwerp van Topper Projecten uit de pitch van 2013.

Véronique Topper werd ingeschakeld om de uitvoerende partijen Homint horeca- en projectmeubilair, Hakvoort Professional en Custum Expo & Interior te adviseren over de definitieve keuze van meubels, kleuren en materialen. En daarmee de juiste invulling te geven aan het door de opdrachtgever omarmde concept, dat aansluit op de belevingswereld van de bewoners en hun gasten.

 

De wens van meer zitgelegenheid en een open sfeer is vertaald naar een als dorpsplein ingerichte hal met receptie, brasserie met uitnodigende zitjes, kinderspeelhoek en de kapsalon. De mooie groene omgeving van het pand is doorgetrokken naar binnen door een uitgekiend lichtplan (door Oerlicht, Breda) en de combinatie van hout met planten en bomen. De wand vullende foto’s van druivenranken, een knipoog naar de naam, versterkt dit buitengevoel. Het idee onderdeel uit te maken van de natuur brengt de mens in balans en tot rust.

Jong en oud voelen zich welkom en veilig op het plein door de combinatie van natuurlijke groen- en paarstinten met een klassieke retrostijl. Deze is geïnspireerd op de huiskamers uit de 50/60-er jaren (formatieve jaren van de oudere bewoners) en zorgt voor een inrichting met een herkenbare, en toch moderne, uitstraling.

 

Projectinformatie

Locatie

Bosch en Duin

Realisatie

augustus 2016

Omvang

450m2

Fotografie

dhr. C. van Dijk (partner van cliënt)

Betrokken partijen

Oerlicht
Custom Expo
Hakvoort / Homint