Servicebureau Kinderopvang Tilburg

Oud schoolgebouw basis en inspiratie voor moderne werkomgeving

Mail me!
Mevr. Kim Nouwens
projectleider Servicebureau Kinderopvang

" Samenwerken met Veronique is een feest. Ze is DE creatieve professional in nieuwe werkomgevingen, prettige sparringpartner en ze werkt snel maar wel erg zorgvuldig. "

Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang -2

Oud schoolgebouw basis en inspiratie voor moderne werkomgeving

Na een grote verbouwing is Servicebureau Kinderopvang Tilburg, een staf- en faciliteitenbureau voor zo’n 40 kinderopvangorganisaties in de regio, verhuisd naar een vleugel en gymzaal van een klassiek oude basisschool...

Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 27
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 3
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 6
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 7
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 15
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 13
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 20
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 8
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 1
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 9
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 16
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 10
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 18
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 14
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 24
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 21
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 4
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 23
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 26
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 11
Topperprojecten  Servicebureau Kinderopvang 5

Na een grote verbouwing is Servicebureau Kinderopvang Tilburg, een staf- en faciliteitenbureau voor zo’n 40 kinderopvangorganisaties in de regio, verhuisd naar een vleugel en gymzaal van een klassiek oude basisschool aan de Ringbaan-Oost in Tilburg. Met aandacht voor de oorspronkelijke architectuur in bouwstijl van de Nieuwe Zakelijkheid, is een modern kantoor gerealiseerd met als belangrijkste kenmerk een centrale plek voor ontmoeting. De transparante werkomgeving was een van de wensen van management en medewerkers. Ondanks deze transformatie ademt het pand door de keuze in materialen en kleurstelling nog steeds een klassieke schoolse sfeer uit.

De meeste kantoorkamers bevinden zich aan weerszijden van de oude schoolgang. Hier is meer transparantie gebracht door toepassing van glazen deuren. Voor de managementkamers aan het eind van de gang is de originele gangmuur gehalveerd en zijn er glazen wanden geplaatst. Dit geeft een uitnodigende en elegante uitstraling voor de bezoekers.

De uitdaging bij de grote gymzaal (of aula zoals sommigen beweren) was om deze ruimte optimaal geschikt te maken voor meerdere gebruiksfuncties: werkplekken van de facilitaire en marketingafdeling, een formele vergaderkamer, een koffie-/lunch-/ontmoetingsplek en twee eenpersoons werkkamers. De grootte en hoogte van de gymzaal is benut door twee ruimtes van stoer hout te bouwen in de vorm van huizen. Hierdoor zijn er twee managementkamers gecreëerd. De grote hoeveelheid glas zorgt dat er veel licht binnen blijft vallen voor de ontmoetingsplek in het midden van de ruimte. Een derde box van hetzelfde OSB-hout en glas is meteen zichtbaar als je binnenloopt en wordt gebruikt als de formele vergaderruimte. Het hierbij geplaatste, via Marktplaats gevonden, wandrek lijkt nooit weg te zijn geweest uit deze ruimte. Hierdoor waan je je direct in een oude schoolgymzaal. Dit wordt versterkt door toepassing van Old School kleuren (zoals schoolbord groen en gymvloer blauw), vloerkeuze, sporthallijnen in vloerkleden en oude typen schoolstoelen bij de grote stamtafel en vergaderplekken.

Met tien werkplekken op het podium in de open ruimte, een informele overlegplek onder de trap en een afzonderingsruimte/stilte werkplek bovenaan de trap is de multifunctionaliteit van dit deel van het pand volledig benut en voor SBK eyecatcher van het nieuwe kantoor geworden.

Project informatie

Locatie

Servicebureau Kinderopvang, Tilburg

Realisatie

November 2017

Omvang

600 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Van Zon interieurbouw
Verbeek & Rinzema
VPA projectadvies
Oerlicht