SSR, Zutphen i.o.v. Gispen

Moderne balie met ‘rechtelijke’ uitstraling

Mail me!
Dhr. Robert de Jonge
Senior projectmanager Gispen International

" Véronique heeft een goed inlevingsvermogen in de betrokken partijen en kan hierbij tevens relativeren. Het ontwerp sluit zeer goed aan bij de uitstraling en beleving van SSR. "

Perspectief balie SSR

Moderne balie met ‘rechtelijke’ uitstraling

In het monumentale pand aan de Kuiperstraat te Zutphen was de bestaande receptiebalie sterk verouderd en gaf verschillende klachten, waaronder het geluid en de tocht. Het project (i.o.v. Gispen) omvatte...

IMG_8971x
IMG_8963x
IMG_2664x
IMG_8977x

In het monumentale pand aan de Kuiperstraat te Zutphen was de bestaande receptiebalie sterk verouderd en gaf verschillende klachten, waaronder het geluid en de tocht. Het project (i.o.v. Gispen) omvatte alle aspecten om rekening mee te houden: akoestiek, verlichting, routing, de gebruiker, het budget en natuurlijk de beperkingen van een monument.

Met verschillende schetsontwerpen is de juiste vorm en positie van de balie gevonden, waarbij gekeken is hoe er geen tocht op de receptie staat en er goed zicht mogelijk blijft op de deur. Door de gekozen plek van de balie krijgt de ruimte de juiste verhoudingen, heeft de receptioniste voldoende beschutting en zicht op alle gangen die op de ruimte uitkomen.
In het ontwerp is gezocht naar een moderne, maar tevens tijdloze uitstraling passend in een monument en met een knipoog naar de rechtbank. De akoestiek is te lijf gegaan met een nieuw plafond. Er is hiervoor ook goed gekeken naar andere materiaalkeuzen, maar daaraan waren ook budgettaire consequenties verbonden. In samenwerking met leveranciers van de interieurbouw, de verlichting en plafonds is gezocht naar de best passende en pragmatische oplossingen. Uiteindelijk is een tevreden klant het belangrijkst.

Projectinformatie

Stage

april - september 2009

Opleiding

Jan de Bouvrie Academie

Bedrijf

Gispen

Locatie

Culemborg