Vita_liek Helmond

Restyling zorgt voor meer beweging in de centrale hal

Mail me!
Mevr. Elke Coppus-Verhees
Communicatieadviseur Elkerliek Ziekenhuis

" De bezoekers van Vita_liek zijn in beweging. Door de open en frisse uitstraling van deze centrale ruimte krijgen ze een aangenaam gevoel, ook al zijn ze er maar even. "

Topperprojecten-Vitaliek-10

Restyling zorgt voor meer beweging in de centrale hal

Begin 2017 startte het Elkerliek ziekenhuis in een bestaand pand het nieuwe gezondheidsconcept Vita_liek. Een aantal afdelingen, o.a. bloedafname, en sportmedisch onderzoek, zijn in het gebouw ondergebracht. Topperprojecten werd door...

Topperprojecten-Vitaliek-8
Topperprojecten-Vitaliek-2
Topperprojecten-Vitaliek-12
Topperprojecten-Vitaliek-21
Topperprojecten-Vitaliek-20
Topperprojecten-Vitaliek-5
Topperprojecten-Vitaliek-1
Topperprojecten-Vitaliek-14
Topperprojecten-Vitaliek-15
Topperprojecten-Vitaliek-11
Topperprojecten-Vitaliek-16
Topperprojecten-Vitaliek-4
Topperprojecten-Vitaliek-7
Topperprojecten-Vitaliek-9
Topperprojecten-Vitaliek-18
Topperprojecten-Vitaliek-3
Topperprojecten-Vitaliek-13

Begin 2017 startte het Elkerliek ziekenhuis in een bestaand pand het nieuwe gezondheidsconcept Vita_liek. Een aantal afdelingen, o.a. bloedafname, en sportmedisch onderzoek, zijn in het gebouw ondergebracht. Topperprojecten werd door de pandeigenaar ingeschakeld voor een restyling van de ontvangsthal. De grote, weinig uitnodigende en sombere hoge ruimte vroeg om een praktische en frisse aanpassing zodat het voor bezoekers leuk binnenkomen is.

Het ontwerp is gebaseerd op de huisstijl van Vita_liek, waarin ‘mens’ en ‘beweging’ centraal staan. De bouwkundige uitstraling van het gebouw wordt onderbroken door kleuraccenten en toepassing van ronde vormen. Het meubilair met houtprint, kleurrijke gordijnen en natuurlijke fotoprints op de hoge wanden zorgen voor een warme sfeer waar de bezoeker zich thuis voelt.

Door de indeling met de grote stamtafel in het midden en duidelijke bewegwijzering is meteen helder waar je als bezoeker naar toe moet of waar je op je afspraak kunt wachten. Uitnodigende zitjes, de grote houten tafel en een speelhoek voor kinderen bieden de bezoekers keuze waar wachttijd (samen) door te brengen.

Blikvanger in de hoge hal is de verlichting, die in samenwerking met Oerlicht bedacht is. De cirkels sluiten aan bij de ronding in het gebouw en verbeelden beweging. De blik hierop leidt je ook naar de hoger gelegen verdiepingen. Daar zijn op de wanden gekleurde silhouetten van mensen in beweging te zien. Zij komen letterlijk uit het concept van Vita_liek ‘Samen in beweging’.

De hal voorziet in een fijne ontmoetingsplek. Ook voor de andere organisaties op het gebied van zorg en gezondheid die zich inmiddels in het pand gevestigd hebben.

Projectinformatie

Locatie

Julianalaan, Helmond

Omvang

235 m2

Realisatie

februari 2017

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Profinn
Oerlicht
Mc Art
De Vest schilderwerken
Ceka Office Groep
Lande groep