19 juli 2012

Geel is het nieuwe …

Mail me!

Mijn nieuwe verslaving, Pinterest, startte ik met een eerste Pinboard onder de naam “Yellow it is”. Om te delen met iedereen waarom ik geel zo’n leuke kleur vind. Kijk alleen al maar eens op de ontelbare pinboards met in de titel ‘yellow’. Dat is ook Lidewij Edelkoort opgevallen. In de TrendLetter, de emailnieuwsbrieven*) van haar online platform TrendTablet schreef zij er afgelopen weken al 3 keer over. Een prachtige vergelijking die ze daarin noemde is :“Mosterd is de nieuwe jam”. Dat is nog eens verder kijken.

Op allerlei gebied wint geel terrein: in de natuur is het al lang een frisse verschijning, maar steeds meer zie je het op straat, in de mode, in grafisch ontwerpen. Voor veel mensen is geel in het interieur een no-go. Maar ik kan toch prachtige voorbeelden vinden, waar geel een verrassend accent geeft aan de ruimte. Wie durft?

Yellow, i’m loving it!

*) de Trendletter van 27 juli over eigeel.