De Nieuwste School, Tilburg i.o.v. Gispen

A Better Life @ School, ‘verwondering’

Mail me!
Mevr. Marieke Kamperman
Sr. interieur ontwerper Gispen International

" In je werk is duidelijk een combinatie te zien van je eerdere studie en werkervaring (projectmanagement & marketing) met ontwerpen. In deze projecten versterken die skills elkaar en daarmee benut je jouw uniciteit volop. "

overzicht def

A Better Life @ School, ‘verwondering’

Om zich passend te presenteren op de onderwijsmarkt heeft Gispen haar visie en aanpak voor kantoorinrichting vertaald naar een aanpassing voor het onderwijs. Bij de Nieuwste School in Tilburg heeft...

activiteiten & zintuigen V2
PICT004
zelfstandig werken
PICT007
PICT002
Presentatie1

Om zich passend te presenteren op de onderwijsmarkt heeft Gispen haar visie en aanpak voor kantoorinrichting vertaald naar een aanpassing voor het onderwijs. Bij de Nieuwste School in Tilburg heeft Topperprojecten deze aanpak mogen toetsen en een ontwerp gemaakt voor één van de stamgroeplokalen. Een workshop resulteerde in een duidelijk vlekkenplan, en daaruit een vertaling naar functionele inrichting.

Deze school werkt volgens de methodiek van ‘het nieuwe leren’, waarin kinderen zelf vormgeven aan hun eigen leerproces. Conform de Gispen aanpak is begonnen met een workshop waaraan leerlingen en docenten deelnamen, met als doel inzicht te krijgen in de processen en de omgeving. Hiervoor liepen we gezamenlijk de activiteiten van de schooldag door en brainstormden we aan de hand van de zintuigen waarmee men de omgeving waarneemt. Door het werken met beeldkaarten werden de deelnemers enthousiast.
Een belangrijke resultante van de workshop was het thema ‘de verwondering’. In het ontwerp heeft dit thema ruimte gekregen. In het stamgroeplokaal vinden veel activiteiten plaats en is structuur belangrijk. Tussen de basiswerkplekken voor elke stamgroep, zijn een studielandschap met banken, een presentatie-arena en concentratieplekken opgenomen. Aan de wanden en in het middenpad is voldoende ruimte voor inspiratie en verwondering.

Projectinformatie

Stage

April-september 2009

Opleiding

Jan des Bouvrie Academie

Bedrijf

Gispen

Locatie

Culemborg