Particulier Bavel i.o.v. Pijnenburg & de Bruijn

Slimme oplossing voor kasten in slaapkamer en hal

Mail me!
Mevr. Jolanda van Deventer
Interieur architect (voorheen) Pijnenburg & De Bruijn

" Je eerste inleving is vaak het krachtigst. Durf daarom op je intuïtie te vertrouwen. "

Aanzicht Garderobe Hal

Slimme oplossing voor kasten in slaapkamer en hal

Voor een particulier in Bavel zochten we bij Pijnenburg & De Bruijn, naar een slimme oplossing om de slaapkamer in te delen met een zo groot mogelijke kledingkast. En de...

PROJECT 538 WOONHUIS fAM. VAN hULTEN 020
PROJECT 538 WOONHUIS fAM. VAN hULTEN 012
PROJECT 538 WOONHUIS fAM. VAN hULTEN 008

Voor een particulier in Bavel zochten we bij Pijnenburg & De Bruijn, naar een slimme oplossing om de slaapkamer in te delen met een zo groot mogelijke kledingkast. En de ruimte onder de trap in de hal zou de garderobe uit het zicht moeten nemen.

Beide opdrachten waren een ontwerp-uitdaging waarin de ethische aspecten moesten overheersen boven de praktische oplossing. Dit laatste was natuurlijk wel een voorwaarde.Om te komen tot de meest prettige oplossing in de slaapkamer is de klant meegenomen in de studie van verschillende mogelijke indelingen. De minder voor de hand liggende oplossing gaf uiteindelijk de ruimte, rust en balans die een slaapkamer nodig heeft. Door de kasten op de wand te plaatsen met het raam ertussen is er de grootst mogelijke bergruimte gecreëerd.

De garderobe in de hal moest zo ruimtelijk mogelijk blijven, een lastige opgave, waar esthetische en praktische aspecten tegenover elkaar leken te staan. De gekozen oplossing is een simpel smal wandje tot aan het plafond, dat de hang- en bergfuncties uit het zicht houdt. De aankleding van het wandje met grafisch behang en een sprekende lamp geeft de hal wat vrolijkheid en kleur.

Projectinformatie

Stage

Oktober 2008 - maart 2009

Opleiding

Jan des Bouvrie academie

Bedrijf

Pijnenburg & de Bruijn interieurarchitecten

Locatie

's-Hertogenbosch