Particulier Breda i.o.v. Pijnenburg & de Bruijn

Spelen op de vierkante meter

Mail me!
Dhr. Arjan Pijnenburg & Dhr. Paul de Bruijn
Oprichters Pijnenburg & de Bruijn interieurarchitecten

" De meest voor de hand liggende oplossing is waarschijnlijk niet de beste! Véronique weet in een project goed om te gaan met haar sociale vaardigheden (zoals luisteren), inzicht en analytisch vermogen. "

W01 plattegrond

Spelen op de vierkante meter

In opdracht van Pijnenburg & de Bruijn moest een open zolder in een jaren-30-woning te Breda worden opgebouwd tot twee kamers voor de jonge dochters, met een badkamer. Door de...

W03 aanzicht kastenwand
W02 doorsneden opgang zolder
W05 doorsneden zolderkamers
W04 doorsneden badkamer

In opdracht van Pijnenburg & de Bruijn moest een open zolder in een jaren-30-woning te Breda worden opgebouwd tot twee kamers voor de jonge dochters, met een badkamer. Door de drie schuine wanden moest er worden gepuzzeld tot een meest efficiënte indeling met behoud van de authentieke uitstraling.

Opvallend is dat het originele dakbeschot met balken in het zicht blijft, door toepassing van glazendelen bovenaan de wanden die de kamers scheiden. Niet alleen geeft dit een ruimtelijke beleving, maar het brengt ook het licht verder de kamers in. Voor de wastafels in de badkamer is een deel van de ruimte boven de trap benut. Van hieruit kan er gekeken worden op de trap en dit gedeelte is ook opengelaten. Wat niet alleen als grapje bedoeld is, maar ook voor extra ventilatie zorgt.

De kinderkamers zijn relatief klein, maar door een grote kastenwand waarin de bureaus zijn ingebouwd en de toepassing van bedsteden, zijn de kamers rustig en dus ruimtelijk. Er is uitgegaan van een basic-uitstraling bij de materialisering. Dit biedt genoeg ruimte voor de kinderen om met een eigen invulling te komen

Projectinformatie

Stage

September 2008-februari 2009

Opleiding

Jan des Bouvrie Academie

Bedrijf

Pijnenburg & de Bruijn interieurarchitecten

Locatie

's-Hertogenbosch