PMtD Van Nelle Fabriek

De stad & Het dagelijks leven

Mail me!
Dhr. Erik Eversteijn
eigenaar/directeur PMtD

" De transparantie en de uitstraling van het pand en inrichting past bij PMtD. Het maakt dit kantoor een ideale thuisbasis voor alle onze medewerkers en we ontvangen er graag al onze relaties.   "

PMtD van Nelle

De stad & Het dagelijks leven

Het vernieuwende, eigenzinnige en transparante karakter van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam past bij PMtD. In 2008 betrokken zij daar een unit en vonden daar hun thuis. Het ontwerp...

PMtD12
PMtD Van Nelle
PMtD van Nelle
PMtD van Nelle
PMtD van Nelle
PMtD van Nelle
PMtD Van Nelle
PMtD Van Nelle
PMtD van Nelle
PMtD van Nelle
PMTD Van Nelle

Het vernieuwende, eigenzinnige en transparante karakter van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam past bij PMtD. In 2008 betrokken zij daar een unit en vonden daar hun thuis. Het ontwerp van deze kantoorunit versterkt de beleving van een basis waar de consultants samenkomen om te werken, kennis te delen en het bedrijf te laten groeien.

De transparantie van dit monumentale pand moest behouden blijven, dus mochten er geen massieve wanden geplaatst worden om verschillende ruimten te creëren. Vanuit een bij PMtD passend concept is een duidelijke zonering bedacht die elke functie een aparte plek in de ruimte geeft. De scheidingen zijn gemaakt door mobiele kasten en mobiele systemen.

De kern van het kantoor is de ‘huiskamer’. Met warm oranje vloerbedekking en twee grote teakhouten tafels is deze plek het hart van het bedrijf waar de bijeenkomsten worden gehouden en relaties ontvangen. Informeel 1-op-1 overleg kan plaatsvinden op de comfortabele banken of de zithoekjes bij de koffie. Voor formeel overleg is een lichte vergaderruimte gecreëerd. Vlak na de opening in 2008 vond in de Van Nelle Fabriek de vakbeurs 100% Design plaats: menig bezoeker liep de ruimte spontaan binnen om de inrichting te bekijken.

Projectinformatie

Locatie

Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Realisatie

Mei 2008

Omvang

174,5 m2

Fotografie

Dominique Topper

Betrokken partijen

Roode interieurs