Fontys International Campus Venlo

Levendig en dynamisch ‘plein’ als hoofdentree

Mail me!
Bossche Studio’s

" In 2017 wonnen de Bossche Studio’s de Europese aanbesteding voor interieurontwerp van alle verbouwingen in de 28 Fontys locaties voor minimaal 4 jaar. Dit project is het eerste project dat Véronique in die hoedanigheid realiseerde. "

Fontys International Campus Venlo16

Levendig en dynamisch ‘plein’ als hoofdentree

De internationale campus van Fontys Venlo herbergt drie instituten met in totaal zo’n 3.700 studenten. De entree is omgetoverd van een grote lege ruimte met weinig zitmogelijkheden naar een plein...

Fontys International Campus Venlo1
Fontys International Campus Venlo15
Fontys International Campus Venlo18
Fontys International Campus Venlo19
Fontys International Campus Venlo21
Fontys International Campus Venlo2
Fontys International Campus Venlo5
Fontys International Campus Venlo22
Fontys International Campus Venlo7
Fontys International Campus Venlo14
Fontys International Campus Venlo6
Fontys International Campus Venlo20
Fontys International Campus Venlo4
Fontys International Campus Venlo9
Fontys International Campus Venlo11
Fontys International Campus Venlo10
Fontys International Campus Venlo3
Fontys International Campus Venlo17
IMG_8126
Fontys International Campus Venlo13
Fontys International Campus Venlo8

De internationale campus van Fontys Venlo herbergt drie instituten met in totaal zo’n 3.700 studenten. De entree is omgetoverd van een grote lege ruimte met weinig zitmogelijkheden naar een plein waar studenten en medewerkers leren, verblijven en elkaar ontmoeten. Het gebruik van veel groen dat het gevoel versterkt van buiten zijn, sluit ook aan bij de identiteit van de opleidingen in deze Fontys locatie.

Eyecatcher is de centraal in de hal geplaatste grote cilinder bestaande uit houtribben en een groen dak. De verschillende zitelementen zijn zo geplaatst dat deze een logische routing in de ruimte vormen. Alle elementen in de ruimte bieden naast het reguliere gebruik de flexibiliteit die de hogeschool vraagt, zoals gebruik als info-kraampjes voor studentenverenigingen bij evenementen als open dagen.
Regionale en internationale identiteit krijgt de ruimte door ‘Stories on the Wall’: metersbrede collages met wereldsteden, met herkenbare plaatsen uit Venlo en met kenmerken van de opleidingen. Met een knipoog naar de stad Venlo zijn diverse elementen aangebracht zoals de plantenwand (net als het Stadskantoor), een grote stationsklok en reclamezuilen voor allerlei aankondigingen.

Al met al een mooi eerste project dat samen met de procesmanager, projectmanagers en gebruikersgroepen van Fontys is vormgegeven en daarmee een goede opmaat is voor toekomstige projecten.

Projectinformatie

Locatie

Venlo

Omvang

850 m2

Realisatie

Augustus 2017

Fotografie

Chris van Coevorden (via Gispen)

Betrokken partijen

Fontys afd. H&F
Gispen
Sant Interiors
Stories on the Wall
De Klerk