Bechtle Direct Neerpelt

Interieur nieuwbouwpand met oog op de toekomst

Mail me!
Mevr. Ruth Wachelder
General Manager Bechtle Direct

" Het is mooi om te ervaren dat de theorie praktijk wordt: de inrichting nodigt uit tot ontmoeten, samenwerken en presenteren. En dat wordt met veel plezier gedaan. "

Bechtle-Belgie-21

Interieur nieuwbouwpand met oog op de toekomst

Na inrichting van de Nederlandse vestiging van Bechtle Direct in Eindhoven werd Topper interieur ontwerp & projecten gevraagd voor het interieur van het nieuwe kantoor van de Belgische vestiging. Hoewel...

Bechtle-Belgie-22
Bechtle-Belgie-27
Bechtle-Belgie-25
Bechtle-Belgie-15
Bechtle-Belgie-14
Bechtle-Belgie-17
Bechtle-Belgie-1
Bechtle-Belgie-7
Bechtle-Belgie-6
Bechtle-Belgie-23
Bechtle-Belgie-2
Bechtle-Belgie-4
Bechtle-Belgie-5
Bechtle-Belgie-18
Bechtle-Belgie-16
Bechtle-Belgie-24
Bechtle-Belgie-31
Bechtle-Belgie-9
Bechtle-Belgie-10
Bechtle-Belgie-11
Bechtle-Belgie-13

Na inrichting van de Nederlandse vestiging van Bechtle Direct in Eindhoven werd Topper interieur ontwerp & projecten gevraagd voor het interieur van het nieuwe kantoor van de Belgische vestiging. Hoewel de Bechtle huisstijl ook bij deze vestiging is aangehouden, heeft het pand in Neerpelt een eigen identiteit. Overeenkomst is de uitstraling van een modern bedrijf met een open binnenkomst en werkvloer. Met het oog op de Belgische cultuur en in samenwerking met de pandeigenaar, is gekozen voor een formele basisinrichting door gebruik van lichte houtprints, zandkleurige vloertegels en warme grijstinten. De Bechtle huisstijlkleur is in deze vestiging gecombineerd met een zakelijke blauwe tint. Meubilair en stoffering zijn overeenkomstig het kantoor in Eindhoven.

Tijdens het bouwtraject kon worden meegedacht in de functionele indeling van het kantoor. Verschillende werkplekzones aan de raamzijde zijn gescheiden door enkele management/overlegkamers. Naast de centrale bouwkundige kern met gebouwfaciliteiten is een tweede kern gemaakt met ruimten voor opslag, stilte werken, bellen, ontmoeten, overleg en brainstormen. Tussen beide kernen ontstond een mooie centrale ruimte  voor ontmoeting bij de koffie en repro.

Alle kantoorverdiepingen hebben dezelfde indeling en inrichting. Alleen is bij de ingang op de begane grond een grote ontvangstcounter geplaatst, waaraan ook overleg kan plaatsvinden. Tegels en vloerbedekking accentueren respectievelijk looplijnen en werkplekken in het gehele pand. En inspelend op de goede Belgische gewoonte om zakelijke successen – hoe klein ook – te vieren, kan op de bovenste verdieping een pintje gedronken worden in de bedrijfskantine met prachtig uitzicht. De uitstraling van een kroeg voor deze ruimte, was een van de opvallendste wensen uit de inspiratiesessie met medewerkers aan het begin van het traject.

Project informatie

Locatie

Neerpelt, België

Realisatie

December 2017

Omvang

1.125 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Solid Group
Buropix
Poels
Oerlicht
DockFour