Nederlands Instituut Beeld en Geluid

Plezierig werken brengt medewerkers in beweging

Mail me!
Mevr. Thea Kaspers
Manager Facilitaire Zaken Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

" Top(per)prestatie! Concept, aanbesteding, realisatie en benodigde interne verhuizing zijn naar meer dan volle tevredenheid verlopen. "

Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 3

Plezierig werken brengt medewerkers in beweging

Namens en samen met een team van WorkWire - specialist in huisvestingsadvies, conceptontwikkeling en Workplace Nudging - ontwikkelde Véronique een concept voor het werkcafé op de begane grond van het...

Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 15
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 19
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 4
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 5
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 12
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 17
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 10
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 11
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 16
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 8
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 18
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 6
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 14
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 22
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 1
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 9
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 2
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 21
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 13
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 20
Topperprojecten - Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid 23

Namens en samen met een team van WorkWire – specialist in huisvestingsadvies, conceptontwikkeling en Workplace Nudging – ontwikkelde Véronique een concept voor het werkcafé op de begane grond van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. In het kader van het adviestraject ‘Plezierig werken’ zijn met medewerkers en management o.a. Workplace Nudges bedacht om de organisatie meer in beweging te krijgen, en medewerker met elkaar en met relaties in contact te brengen.

Een aantal van deze Workplace Nudges vormt de input van het concept voor het nieuwe werkcafé in het besloten kantoorgedeelte. Aansluitend op de ambities om de huisvesting te transformeren naar een omgeving waar het ‘plezierig werken’ is, moet het werkcafé een plek worden waar bezoekers het lekkerste koffiemomentje van de (werk)dag en boeiende ontmoetingen hebben.

Om ontmoeting te stimuleren, zijn in het concept verschillende zones gedefinieerd. In het centrum ‘het podium’ als plek voor actieve kennisdeling en beleving, daaromheen een gevarieerde zone voor informele interactie en in de gang aanlandplekken om rustig te werken en de sfeer iets meer op afstand te beleven. Daarnaast is een transparante creatieve ruimte, de ‘workshop studio’, in het concept opgenomen. Bedoeld als een losse box in de ruimte, die ook vanuit de ‘break-out lounge’ ernaast voor de nodige inspiratie zorgt.

Na goedkeuring van dit concept ondersteunde Véronique de manager Facilitaire Zaken bij de creatie en realisatie van het werkcafé. Als basis voor de aanbesteding en  de selectie van de uitvoerende projectinrichter ontwikkelde zij een bouwstenenboek. De inzendingen werden beoordeeld op o.a. juiste vertaling van het concept, samenhang met het gebouw en originaliteit wat betreft de B&G identiteit. De uitwerking voor de belangrijkste elementen in het ontwerp (stamtafel, workshop studio en podium) was daarbij doorslaggevend.

Het resultaat is een aantrekkelijke ontmoetings- en werkplek, die duidelijk verschilt van de formelere kantoorverdiepingen. Sfeer, aanzicht en rumoer zorgen voor een andere beleving en dagen de bezoekers uit tot creativiteit en kennisdeling in een inspirerende omgeving. De medewerkers van Beeld en Geluid zijn zeer enthousiast over het werkcafé, ze gebruiken het café veelvuldig voor onderling overleg of afspraken met relaties.

Bij de realisatie trad Véronique niet alleen op als conceptbewaker. Zij verzorgde ook de nieuwe indelingsplannen voor de zeven kantoorverdiepingen. Deze plannen waren nodig voor de door de verbouwing noodzakelijke verschuiving van een groot deel van de werkplekken.

Projectinformatie

Locatie

Mediapark Hilversum

Omvang

ca. 340m2

Realisatie

Maart 2018

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Workwire
Lensen Projectinrichters
Eikelenboom