LPR Benelux

Rode pallets, de rode draad

Mail me!
Dhr. Erik Langendam
General Manager LPR Benelux

" Mede dankzij de goede samenwerking met Topperprojecten geniet LPR Benelux nu elke dag van een schitterende nieuwe werkplek, die inspireert en verbindt. "

LPR Benelux

Rode pallets, de rode draad

La Palette Rouge: niet alleen de naam vertelt precies waar het bedrijf voor staat. Ook de uitstraling van het nieuwe kantoor van de Nederlandse vestiging maakt duidelijk wat LPR Benelux...

LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux
LPR Benelux

La Palette Rouge: niet alleen de naam vertelt precies waar het bedrijf voor staat. Ook de uitstraling van het nieuwe kantoor van de Nederlandse vestiging maakt duidelijk wat LPR Benelux op de markt brengt. Met het oog op de verwachte groei verhuisde de organisatie naar het voor Topper interieur ontwerp & projecten bekende kantoorcomplex Bolduc. Het nieuwe kantoor van deze pallet pooling specialist biedt ruimschoots plaats aan de huidige 20 werknemers. Door een efficiënte indeling zal het kantoor de verwachte groei in personeel gemakkelijk aankunnen.

Kern van de ontwerpopgave was het smaakvol en creatief toepassen van de merkbeleving in het interieur. Daarin speelde de huisstijl richtlijnen van het LPR hoofdkantoor in Frankrijk een bepalende rol. Rode draad in de gehele vestiging is de pallet. Met uitzondering van de brainstormruimte is deze nergens fysiek toegepast, maar is een meer abstracte link gelegd in materiaal en vormentaal. Zo zijn de lijnstructuren van de pallets terug te vinden in de vloerbedekking en de houten latten aan de centrale wand. Eyecatchers van het kantoor zijn de kamers als vierkante boxen midden in de ruimte, die door een fotoprint het gevoel geven dat er stapels met pallets midden in de ruimte zijn gezet.

Uiteraard is de opvallende rode huisstijlkleur ook doorgevoerd in deze vestiging, al is de kleur subtieler aanwezig dan bij andere Europese vestigingen. Blank hout, bureaubladen met houtprints, en vloerbedekking en meubilair in grijstinten zorgen voor een strak, sophisticated en toch warm kantoor. Een kantoor dat volgens de medewerkers volledig tegemoet komt aan de door hen gewenste combinatie van Hollandse ‘gezelligheid’ met Franse ‘zakelijkheid’.

Projectinformatie

Locatie

's-Hertogenbosch

Omvang

560 m2

Realisatie

Juni 2018

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

H&R (Martin Ritter)
Ceka Office Group
HE design
JA-reclame
TON projectstoffering
Verbeek & Rinzema