BTL Advies B.V., 's-Hertogenbosch

Een groener leven in open kantooromgeving

Mail me!

" Design is vormgeven aan de dialoog "

Topperprojecten-BTL-advies-017

Een groener leven in open kantooromgeving

Meer openheid en verbinding, dat was een van de belangrijkste eisen van het architecten- en ingenieursbureau BTL Advies bij de inrichting van het nieuwe kantoor in Den Bosch. Het leidde...

Topperprojecten-BTL-advies-014
Topperprojecten-BTL-advies-012
LR-2019-09-06-Topperprojecten-BTL-advies-001_nwe
Topperprojecten-BTL-advies-004
Topperprojecten-BTL-advies-007
Topperprojecten-BTL-advies-008
Topperprojecten-BTL-advies-011
Topperprojecten-BTL-advies-015
Topperprojecten-BTL-advies-009
Topperprojecten-BTL-advies-005
Topperprojecten-BTL-advies-013
Topperprojecten-BTL-advies-003
Topperprojecten-BTL-advies-006
Topperprojecten-BTL-advies-010
Topperprojecten: BTL Advies-016

Meer openheid en verbinding, dat was een van de belangrijkste eisen van het architecten- en ingenieursbureau BTL Advies bij de inrichting van het nieuwe kantoor in Den Bosch. Het leidde tot een ontwerp met duidelijke zones voor de vakgroepen, gelegen langs een meanderend gangpad dat drie pleinen met elkaar verbindt. Deze pleinen hebben verschillende functies: een ontvangst bij de entree, een bibliotheek voor kennisdeling en een terras voor creatieve samenwerking.

BTL Advies ging mee in het gedurfde vloerplan van Véronique Topper. Een plan uiteenlopend van tapijttegels met een patroon van mos en klinkers op de ontmoetingsplekken, PVC met grove houtprint als vlonder in het gangpad tot een PVC met betonlook om de studio een meer industriële uitstraling te geven.

Iedere vakgroep kan haar identiteit zelf invulling geven in de transparante scheidingskasten van de eigen projectruimte. Deze open projectruimten zorgen, net als de focus- en managementkamers, voor voldoende afscheiding en rust in de zones met werkplekken. De inrichting van de studio voor de vakgroepen tuin- en landschapsarchitectuur met een maatwerk tekentafel en grote kasten voor stalen en documentatie doet iedere overeenkomst met een ‘standaard’ kantoor teniet.

Passend bij de cultuur en missie van BTL Advies zijn bij de inrichting de wanden en de verlichtingsarmaturen van het pand (voorheen van Essent) en oude stellingkasten uit eigen archief hergebruikt en de lichtbronnen vervangen door LED-verlichting.

Projectinformatie

Locatie

Willemsplein 2-4, ‘s-Hertogenbosch

Realisatie

augustus 2019

Omvang

885 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Aannemer Archebouw
Pelser interieurbouw
Arca Office supplies
Ton Projectstoffering