Gazprom Energy, 's-Hertogenbosch

Helder en puur als de oceaan

Mail me!
Mevr. Sandra van Velthoven
Office Manager Gazprom Energy 's-Hertogenbosch

" Door een goede vertaling van onze wensen in een mooi en zakelijk ontwerp, is een prettige en open werkomgeving ontstaan die mede zorgt voor onze goede werksfeer "

Gazprom

Helder en puur als de oceaan

Toen Gazprom Energy zich, net als QuintiQ, vestigde in Bolduc volgde er een opdracht voor een zelfde ruimte met andere uitgangspunten. In plaats van het benadrukken van de lengte van...

Gazprom
Gazprom
Gazprom
Gazprom
Gazprom
img_0940
Gazprom
Gazprom

Toen Gazprom Energy zich, net als QuintiQ, vestigde in Bolduc volgde er een opdracht voor een zelfde ruimte met andere uitgangspunten.

In plaats van het benadrukken van de lengte van de ruimte, werd hier juist een compacte ruimte gecreëerd, door de overlegruimten en managementkamers aan het uiteinde van beide vleugels te plaatsen. Zo ontstaat een open werksfeer die de onderlinge communicatie en samenwerking te stimuleert.

Kernwoorden bij het ontwerp waren puur, stoer en helder, vrij vertaald van de kernwaarden van het bedrijf. Een directe associatie met de ruige beelden van een oceaan.

Het toeval wilde dat leverancier Interface juist haar nieuwe lijn Net Effect lanceerde, gebaseerd op exact dat concept. Een vloerbedekking waarbij kleuren in elkaar overlopen, uitgevoerd in diverse structuren met het effect van een vloedlijn. Zo ontstond een belangrijke rol van het vloerontwerp in dit project, met een overgang van robuust en zakelijke blauwtinten naar meer strakke, warmere bruintinten.

De speciaal op maat gemaakte hanglamp in de lunchruimte is natuurlijk een knipoog naar de core business van Gazprom. In het ontwerpproces was afstemming met de marketingafdeling van het hoofdkantoor in Engeland noodzakelijk. Uit hun ‘brand guidelines’ zijn o.a. ook de ontwerpen voor de prints op de glaswanden ontstaan.

Projectinformatie

Locatie

Bolduc, 's-Hertogenbosch

Realisatie

Maart 2014

Omvang

560 m2

Fotografie

Yvonne de Hont

Betrokken partijen

H&R (Martin Ritter)
Ceka Office Group
Verbeek & Rinzema