Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Multidisciplinaire ontmoetingsplek versterkt verbinding in veiligheid

Mail me!
Mevr. Myrna van Aalst
Medewerker Servicedesk Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

" De samenwerking met Véronique heb ik als zeer prettig ervaren. Het contact was persoonlijk, snel en professioneel. "

LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-007

Multidisciplinaire ontmoetingsplek versterkt verbinding in veiligheid

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) waakt over de veiligheid van burgers en bedrijven in de regio. Een belangrijke multidisciplinaire taak waarbij samenwerking essentieel is. De opdracht voor Topper interieur en projecten was...

LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-012
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-016
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-008
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-013
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-011
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-014
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-009
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-015
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-006
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-005
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-002
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-004
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-003
LR-2019-Topperprojecten-VRGZ-001

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid (VRGZ) waakt over de veiligheid van burgers en bedrijven in de regio. Een belangrijke multidisciplinaire taak waarbij samenwerking essentieel is. De opdracht voor Topper interieur en projecten was dan ook om van de oude bedrijfskantine in 70-er jaren sfeer (het oorspronkelijke thuis voor de brandweer) een aantrekkelijke ontmoetingsplek te maken voor alle sectoren van de VRGZ en medewerkers van de GGD die in hetzelfde gebouw gevestigd is. Een verbindende en huiselijke plek waar de diverse disciplines elkaar ontmoeten voor (informeel) overleg, gezamenlijk eten en (samen) werken.

Eyeopener in het ontwerpproces was het wijzigen van de routing, die in de oorspronkelijke indeling zeer onpraktisch was. Door het verplaatsen van de scheidingswand met de vergaderzaal ontstond een veel ruimere en logischer routing. Niet alleen biedt dit de cateraar meer presentatiemogelijkheden, ook de uitgifte van de maaltijden en de uitstroom verlopen nu vloeiend. De verblijfsruimte voor de medewerkers oogt veel opener en lichter (o.a. door vervanging van het houten latjes plafond) en nodigt uit om ook buiten lunchtijden naar de ruimte te komen voor overleg en ontmoeting. Bij binnenkomst krijgen medewerkers en bezoekers een warm café-gevoel door de lounge-zitjes, een stamtafel en hoge en lage tafels met robuuste houtprints. De verzadigde kleuren in het meubilair en de rijke hoeveelheid planten versterken de huiselijke sfeer.

De aanliggende vergaderzaal kan door een mobiele wand worden betrokken bij het bedrijfsrestaurant, zodat deze ook te gebruiken is voor de lunch bij drukte en bij speciale evenementen. Het meubilair in deze ruimtes heeft dan ook bij de herinrichting dezelfde uitstraling gekregen als het meubilair in het restaurant. Door de maatvoering van de tafels kunnen deze – ondanks de aanwezigheid van enkele kolommen in de ruimte – ook in een grote vergaderopstelling geplaatst worden voor het regio-overleg met alle burgemeesters en pers. De print van de Nijmeegse vierdaagse op deze vouwwand toont het belang van de samenwerking tussen alle disciplines: de noodzaak van verbinding van de organisaties met elkaar en de regio in één beeld gevangen.

Projectinformatie

Locatie

Prof. Bellefroidstraat 11, Nijmegen

Realisatie

maart 2019

Omvang

426 m2

Fotografie

Wieneke Hofland

Betrokken partijen

Satelliet
De Arend
Bouwbedrijf Polman
Breedveld
Appèl
Kampri