18 april 2011

Salone del Mobile Milaan 2011

Mail me!

Samen met een aantal interieurarchitecten van Sensid bezochten we in april  2011 dé meubelbeurs van Milaan. Hier hebben we allen weer veel inspiratie opgedaan. Zone Lambrate was voor mij een nieuwe verrassende locatie, waar ook de opkomende Nederlandse ontwerpers een belangrijk aandeel hadden.
Natuurlijk bezochten we ook het bekende Zona Tortona. De populariteit van deze locatie trekt steeds meer grote commerciële partijen aan zoals Moooi, maar nu zelfs ook partijen buiten de branche zoals Canon.

Het meest indrukwekkend was het bezoek aan de kleine intieme locatie Spazia Rossana Orlandi. Daar bezochten we onder andere het werk van Christien Meindertsma, bekend van bijvoorbeeld de gebreide poefen.[Ik wil er zo graag zo eentje in ‘t geel!] Zij tentoonstelde hier een collectie van stoelen met een duidelijke link naar de historie.

Trends? er is veel oog voor detail, kleine dingen maken ontwerpen groot. Zoals bijvoorbeeld een verlichtingsinstallatie met echte pluizenbollen van paardenbloemen. En bij Canon computer gesneden papier, gevormd tot vaasmodelen.