26 juli 2017

Workshop: Het perfecte plaatje

Mail me!

Op donderdag 13 juli jl. stond er een workshop op het programma bij voetbalclub TGG de Honk in ’s-Hertogenbosch. Volgend jaar bestaat de club 70 jaar dus dat is een goede reden om het clubhuis een nieuwe identiteit te geven.

Als voorbereiding op deze workshop heb ik (de assistent van Veronique) de foto’s gezocht die bij de thema’s van de workshop horen. Thema’s als activiteiten, sfeer en omgeving zijn hierin verwerkt. Het pakket was compleet en natuurlijk was ik reuze benieuwd of het ook werkt in de praktijk en waar er (eventueel) verbeteringen plaats kunnen vinden. Er was een enthousiaste groep van 8 personen samengesteld die de doelgroepen vertegenwoordigen die gebruik maken van de kantine.

We konden van start, de eerste vraag was: Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in en rond de sportkantine? Dat bleek toch wel heel uiteenlopend te zijn; van carnavalsavonden tot zangkorenwedstrijden, van uitgebreide lunchgelegenheden tot competitiedagen en van buurtactiviteiten tot grote voetbaltoernooien. Er kwam veel informatie uit de groep naar voren wat er voor zorgde dat er een duidelijk beeld van de activiteiten ontstond.

“De workshop is een mooi hulpmiddel om de betrokkenheid van alle deelnemers mee te nemen in het interieurplan.”

Vervolgens kwamen de beelden op tafel die ik voor de workshop heb voorbereid. De opdracht was om die plaatjes te kiezen waar je een associatie mee hebt binnen de club en wat je vindt passen in de sfeer van de club. Er werden drie grote vellen papier op de grond gelegd met daarop drie categorieën; jeugd, volwassenen en evenementen. Alle deelnemers bestudeerden de foto’s goed, gingen meteen aan de slag en pikten de foto’s eruit die zij vinden passen bij hun vereniging. Zo werden er bij iedere categorie weloverwogen foto’s gelegd en was de diversiteit van de gekozen foto’s goed te zien.

Toen was het de taak aan Veronique om de achterliggende gedachte van de gekozen foto’s te ontfutselen. Met vragen als: waarom heb je dit beeld gekozen en hoe zou jij het toepassen in het interieur is er veel waardevolle informatie naar voren gekomen.

Het effect van de workshop was deze avond goed te zien. In het begin waren het individuele ideeën die later samen smolten tot een samenhangende basis voor een uniek concept. Zo werd er uiteindelijk een beeld gecreëerd van de functionaliteit, diversiteit en creativiteit die de sportkantine volgens de deelnemers van de workshop nodig heeft. Met deze gegevens is het nu tijd aan de interieurontwerper om het geheel vorm te gaan geven.

Mijn conclusie: Het werkt! De workshop is een mooi hulpmiddel om de betrokkenheid van alle deelnemers mee te nemen in het interieurplan. Zo kom je tot het beste resultaat:-) Succes Veronique met deze mooie opdracht!

Jacqueline Noteboom