14 januari 2015

Een lamp, mijn ‘handtekening’

Mail me!
handtekening Topperprojecten

Een aantal jaren geleden kwam Gispen met de Outline Tafellamp op de markt. “Een stoere tafellamp met een minimalistisch silhouet. Het uitgangspunt is de gestileerde vertaling van de archetypische lamp. Door het terugbrengen tot de essentie ontstaat er een herkenbare vorm. Wat overblijft is de contour, vandaar de naam Outline.”

Ik was meteen enthousiast over deze aansprekende lamp, ontworpen door Peter van de Water,  omdat het minimalistisch is en in vele uiteenlopende interieurstijlen past. In elk interieur zal het een in het oog springend element met een knipoog zijn. Ik zie in het ontwerp ook duidelijke overeenkomsten met de tekeningen van Dick Bruna, waar ik ook enorm van hou. Lees de blog over mijn liefde voor het werk van Dick Bruna.

‘Deze lamp is de handtekening in al mijn interieur ontwerpen. Zoals een merklabeltje aan een meubelstuk.’

Wanneer ik de stijl van mijn ontwerpen moet omschrijven komen de woorden helder, elegant en functioneel naar voren. Dat zijn ook precies de stijlkenmerken die men bij de Outline Tafellamp zal benoemen. Daarom zal vanaf nu deze lamp de handtekening in al mijn interieur ontwerpen worden. Zoals een merklabeltje aan een meubelstuk.

2014 was alweer het vijfde jaar dat Topperprojecten professioneel interieur ontwerpen creëerde en mooie functionele en passende projecten realiseerde. Tevens het succesvolste jaar tot nu toe, met resultaten om trots op te zijn. Genoeg redenen om dit samen met mijn fijne klanten van de laatste jaren te vieren. Zij kregen de Outline Tafellamp van Gispen cadeau als een aanvulling op hun interieur. Voor 2015 kijk ik er naar uit om meer ‘handtekeningen uit te delen’.