Hoofdkantoor Zandbergen, Amersfoort

Kleurrijk & Stijlvol

Mail me!
Dhr. Koenraad Ruijters
Hoofd facilitaire dienst Zandbergen

" De inrichtingsadviezen zijn verrassend; het resultaat laat zien wie we zijn. Wanneer ik ‘s morgens het kantoor inloop, voelt het goed, de inrichting is trendoverstijgend en in balans. Het inspireert zeker voor de inrichting van andere panden van Zandbergen. "

SONY DSC

Kleurrijk & Stijlvol

Na een succesvolle inrichting van het nieuwe regiokantoor in Hilversum, vroeg Zandbergen Jeugd & Opvoedhulp om de identiteit van de organisatie meer zichtbaar te maken in hun hoofdkantoor te Amersfoort....

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Na een succesvolle inrichting van het nieuwe regiokantoor in Hilversum, vroeg Zandbergen Jeugd & Opvoedhulp om de identiteit van de organisatie meer zichtbaar te maken in hun hoofdkantoor te Amersfoort. Hiervoor is een concept uitgewerkt, gebaseerd op de bedrijfsfilosofie en elementen van de nieuwe huisstijl.

Het hoofdkantoor moet voor medewerkers, klanten en relaties een herkenbare, veilige en een prettige leefomgeving bieden, dat de betrokkenheid en zakelijkheid van deze organisatie uitstraalt. De kleuren uit de huisstijl zijn gedurfd, maar stijlvol toegepast in verschillende ruimten in het kantoor. Door de toepassing van telkens één kleur per ruimte is de beleving intens, maar niet onrustig. Alleen in de wachtruimte zijn zitmeubels in verschillende vormen en kleuren geplaatst die de diversiteit van de organisatie weerspiegelen. De entree toont een zacht en kleurrijk kunstwerk van Anne van den Heuvel. Eyecatcher van het ontwerp is de directiekamer in rood, als symbool voor het hart van en voor de organisatie. De 12 portretten van cliënten en de grote ronde lamp in de vergaderzaal geven uitdrukking aan het werk en de visie van Zandbergen.

Projectinformatie

Locatie

Amersfoort

Realisatie

April 2011

Omvang

460 m2

Fotografie

Dominique Topper

Betrokken partijen

De Wit Consult
Ceka Office Group
Anne van den Heuvel