Ruud van Nistelrooy Foundation

Multidisciplinair gebruik van een huiselijke ruimte

Mail me!
Mevr. Leontien van Nistelrooy & Mevr. Marjolein Lankhout
Ruud van Nistelrooy Foundation

" Voelt als thuis "

Ruud van Nistelrooy Foundation10

Multidisciplinair gebruik van een huiselijke ruimte

Afgestemd op zeer uiteenlopende doelgroepen en gebruik, en aansluitend bij de stijl van inrichting van naastliggende ruimten ontwierp Veronique Topper een open ruimte met ‘kinderlijke’ en zakelijke accenten. Overal zijn...

Ruud van Nistelrooy Foundation3
Ruud van Nistelrooy Foundation9
Ruud van Nistelrooy Foundation6
Ruud van Nistelrooy Foundation7
Ruud van Nistelrooy
Ruud van Nistelrooy Foundation8
Ruud van Nistelrooy Foundation 1
Ruud van Nistelrooy Foundation11
Ruud van Nistelrooy Foundation2
Ruud van Nistelrooy Foundation14
Ruud van Nistelrooy

Afgestemd op zeer uiteenlopende doelgroepen en gebruik, en aansluitend bij de stijl van inrichting van naastliggende ruimten ontwierp Veronique Topper een open ruimte met ‘kinderlijke’ en zakelijke accenten. Overal zijn duidelijke verwijzingen te vinden naar de grondlegger van de foundation: voetbalheld Ruud van Nistelrooy.

De Ruud van Nistelrooy Foundation wil zoveel mogelijk kinderen helpen bij de ontwikkeling van hun talent, ze stimuleren en kansen geven die ze nu niet krijgen. Door zoveel mogelijk coaches, leerkrachten en begeleiders te inspireren met de aanpak van de foundation ervaren kinderen de kern van hun kunnen.

De inrichting van het nieuwe hoofdkantoor van de foundation in het Maaspoort sport en ontmoetingscomplex in ’s-Hertogenbosch vroeg om flexibiliteit. De ruimte moest geschikt zijn voor zeer uiteenlopende activiteiten. Van middagactiviteiten voor kinderen en trainingen voor coaches tot bureauwerkzaamheden voor het management van de foundation. Daarnaast verhuurt Maaspoort Sports & Events de ruimte ook aan derden voor evenementen of andere business activiteiten.

Er is een flexibel in te delen en te gebruiken interieur gemaakt. Met als basis het verplaatsbare meubilair, dat ook in andere ruimten van het complex is terug te vinden. Aangevuld met hoge tafels en loungebanken. De grijs en taupe tinten van het meubilair en de wanden geven een rustige en huiselijke sfeer. Zonder het zakelijk gebruik te niet te doen, voelen kinderen zich hier thuis door onder meer de toepassing van hartjesbehang, gebaseerd op een tekening van een van Ruuds kinderen en het kleuraccent rood uit het logo van de foundation.

Stadionlampen, foto’s en quotes op de muren refereren aan de voetbalcarrière van Ruud van Nistelrooy. Evenals de gang ‘of fame’ met de 7 belangrijkste momenten uit zijn carrière. Dit alles maakt jonge en volwassen bezoekers duidelijk dat ieder kind de kans moet krijgen zijn talent te ontwikkelen.

Bekijk de ruimte ook in 360o rond op de site van Maaspoort Sport & Events.

Projectinformatie

Locatie

’s-Hertogenbosch

Omvang

117,5m2

Realisatie

Oktober 2016

Betrokken partijen

Havic kantoormeubelen
FaberExposize
Muller Bouw