Stimulus Programmamanagement, Eindhoven

Innovatie toen en innovatie nu!

Mail me!
Dhr. Remco Reisinger
Hoofd programmamanagement OP-zuid

" Met het goede gevoel voor de ruimte en de gebruikers van deze ruimte, is een indrukwekkende werkomgeving gecreëerd. De locatie heeft opnieuw warmte en uitstraling gekregen. "

Stimulus Eindhoven

Innovatie toen en innovatie nu!

Met respect voor de structuur en uitstraling van het gebouw is voor medewerkers en externe relaties een aangename open werkomgeving gerealiseerd in een industriële omgeving Philips bouwde bijna 100 jaar...

Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven
Stimulus Eindhoven

Met respect voor de structuur en uitstraling van het gebouw is voor medewerkers en externe relaties een aangename open werkomgeving gerealiseerd in een industriële omgeving

Philips bouwde bijna 100 jaar geleden het fabrieksgebouw de Witte Dame voor de productie van onder meer gloeilampen en radiobuizen. Het industrieel vormgegeven gebouw van beton, gegalvaniseerd staal en glas ademt deze sfeer nog steeds. Het wordt verhuurd aan innovatieve organisaties die te maken hebben met design, informatie, technologie en/of cultuur. Stimulus Projectmanagement, begeleider van subsidieprojecten in Zuid-Nederland, past prima in dit rijtje. De kale ruimte op de begane grond is voor deze organisatie getransformeerd tot een modern kantoor met respect voor de historie.

Het ontwerp legt de nadruk op de sfeer van dit markante gebouw. Het resultaat is een stoere robuuste werkomgeving die toch aangenaam overkomt door gebruik van natuurlijke materialen en een huiselijke verlichting. Verschillende soorten en kleuren vloerbedekking accentueren het stramien van het gebouw. Daarnaast heeft het gekozen kleurenpalet voor onder meer meubels en vloerbedekking een enigszins nostalgisch karakter. De toegepaste steigerpijpen in bureaus en kasten versterken de industriële uitstraling en worden gebruikt voor databekabeling waardoor kabels meteen weggewerkt zijn.

Blikvanger in ‘de treincoupé’ is een foto van de productie van radiobuizen, afkomstig uit het Philips archief. Je waant je even terug in de tijd en geeft je het besef van de voorloperrol van Brabants innovatieve bedrijven.

Het kantoor van Stimulus Projectmanagement wordt bewoond door vaste medewerkers, maar ook door gedetacheerden vanuit externe organisaties die op projectbasis hun werk komen doen. Na een werkplekanalyse zijn 40 functionele werkplekken voor activiteit gerelateerd werken gecreëerd. Er zijn flexplekken voor klein- en grootschalig overleg, werken in stilte of juist samen werken. Het kantoor heeft ook een aantal vaste werkplekken en een directiekamer die tevens geschikt is als vergaderplek. Centraal bij binnenkomst staat een grote tafel als ontmoetingsplek, voor informeel overleg of om aan te werken. Voor de nodige afscheiding zijn hoofdzakelijk glaswanden gebruikt, zodat het kantoor transparant blijft en binnenvallend daglicht niet tegengehouden wordt. Zo ook bij de grote multifunctionele zaal, inzetbaar voor een grote vergadering tot flexibele werkplekken.

In dit project werkte Topperprojecten samen in een bouwteam onder leiding van Martin Ritter; het resulteerde opnieuw in een fijne samenwerking met goed resultaat

Projectinformatie

Locatie

De Witte Dame, Eindhoven

Realisatie

December 2014

Omvang

495 m2

Fotografie

Yvonne de Hont

Betrokken partijen

H&R (Martin Ritter)
Ceka Office Group
Verbeek en Rinzema
J. van Dommelen