Hydrogroep bij Brabant Water Breda

Water als bindende factor

Mail me!
Mevr. Anne Deijnen-Waas
Commercieel medewerker binnendienst

" Kenmerkende woorden voor onze nieuwe werkplekken zijn als volgt: Fris, kleurrijk en vitaal! "

_mg_8260_1600_2400

Water als bindende factor

Op één verdieping is een inrichting gerealiseerd die tegemoet komt aan de werkplekbehoefte van iedere medewerker en aansluit bij de identiteit per bedrijf en bij de in de eerste pilot...

_mg_8328-kopie_3200_2133
webfotobwhg8
_mg_8353_3200_2133
_mg_8297_3200_2133
webfotobwhg2-2
webfotobwhg0
_mg_8268_1600_2400
_mg_8241_1600_2400
webfotobwhg4
webfotobwh3

Op één verdieping is een inrichting gerealiseerd die tegemoet komt aan de werkplekbehoefte van iedere medewerker en aansluit bij de identiteit per bedrijf en bij de in de eerste pilot ontwikkelde interieurhuisstijl van Brabant Water.

Het management van Brabant Water wilde de nieuwe aanpak voor een passende inrichting van de werkomgeving ook toegepast zien op een totaal andere discipline binnen het bedrijf. De tweede pilot met de afdeling Zakelijke markt en de dochters van Hydrogroep startte met een workshop die de basis vormde voor het ontwerp. Het resulteerde in een samenhangende inrichting met ontmoetingsplekken voor informeel en formeel overleg, concentratiewerkplekken voor in alle rust werken of telefoneren, managementkamers en uiteraard verwerkingsplekken voor het ‘gewone’ bureauwerk.

De opvallende wand bij het betreden van de verdieping maakt duidelijk wie hier gevestigd is met aan de ene kant afdeling Zakelijke markt en aan de andere kant Hydrogroep. Een gezamenlijke pantry met uitnodigende zitjes voor informeel overleg en hoge tafels voor een snelle koffie is een belangrijk ontmoetingspunt van de medewerkers van beide bedrijven.

Een belangrijke behoefte van de afdeling Zakelijke Markt was een alternatieve brainstormruimte waar ‘out-of-the-box’ en weg van de traditionele werkplek overlegd kan worden. Een nieuwe ruimte binnen Brabant Water, gericht op de toekomst en passend bij een nieuwe manier van werken.
Het resultaat is een prikkelende, speelse, open ruimte met een uitnodigende combinatie van flexibele zit-, sta- en ‘hang’-elementen. Door de technische uitstraling en groene kleur (refererend aan ‘samenwerken’ in de huisstijl) is duidelijk dat het hier om een heel andere gebruiksruimte gaat. Ook verschillende andere afdelingen van Brabant Water maken er graag gebruik van.

Hydrogroep heeft een interieur met een eigen gezicht dat aansluit op de huisstijl van Brabant Water.De eigen identiteit van Hydrocare, Hydreco en Hydroscope komt vooral tot uiting in de drie teamkamers met eigen logo en kleuraccent in meubilair, verlichting en foto’s. Deze foto’s maken onderdeel uit van een wandelement waarin ook een whiteboard en een tv-scherm zijn opgenomen. In deze teamkamers werken medewerkers samen, kunnen klanten ontvangen worden, maar kan een medewerker ook rustig alleen werken.

Projectinformatie

Locatie

Breda

Realisatie

September 2015

Omvang

725m2

Fotografie

Wim Roefs

Betrokken partijen

Aarts & Co
Pelser